Швейцарски тестени изделия

Едно от най-прославените направления в швейцарската кухня са изумително вкусните тестени изделия. Без дъхавия хляб с неустоима коричка и другите му изкусителни „роднини“ по тестена линия уютната атмосфера на алпийските селски къщи просто няма да е същата.Read More →Повече →

The most popular traditional Swiss fondue recipes

Малко от нас могат да отрекат, че мекичкото и ефирно сирене фондю е нещо страхотно. Не една домакиня ще признае, че притежава собствен комплект за фондю в дома си, някои дори имат повече от един.Read More →Повече →

[:bg]fondue-meso[:]

За тези от вас, които не знаят какво представлява фондю, това е вкусно топло ястие, подходящо за студените зимни дни с произход от Алпите.Славата на фондю изживява пик през 70-те години, след което това вкусно швейцарско ястие бива позабравено.Read More →Повече →

[:bg]Швейцарските алкохолни и коктейлни питиета[:en]Swiss alcoholic and cocktail drinks[:]

Швейцария може да ви изненада не само с висок стандарт, красива природа и разнообразна кухня, но и с разнообразието си от алкохолни и коктейлни напитки, някой от които имат не само древна, но и много интересна история.Read More →Повече →

[:bg]Влияние на чуждите кухни върху Швейцарската кухня[:en]Influence of foreign cuisines on Swiss cuisine[:]

Традиционната швейцарска кухня е не само много разнообразна, но и многокултурна. Страната е разделена на 20 кантона и 6 полукантона, всеки от които има свои специалитети, които са силно повлияни от националните кухни на Германия, Франция и Северна Италия.Read More →Повече →

[:bg]Ева Лалева - мениджър | Ресторант Фондю[:en]Eva Laleva - manager | Restaurant Fondue[:]

1. Каква е историята на ресторант Фондю?  На 15.11.2017 г. в апартхотел Лъки Банско отваря врати нов тематичен ресторант – Фондю, който предлага на своите посетители специалитети от швейцарската кухня в уютна и стилна обстановка.Read More →Повече →

[:bg]Швейцарска кухня от различни кантони[:en]Swiss cuisine of different cantons[:]

Швейцарската кухня, която всички ние свързваме най-често с фондю, раклет и рьощи е много повече от тези няколко ястия. Тя е разнообразна, вкусна и в зависимост от кантона, се усеща влиянието италианската, френската или немската кухня. Прибавете и щипка типична швейцарска креативност и ще получите вкусна селска кухня с елементи на гурме.Read More →Повече →