
Фондю с шоколад
Кой не обича десертите? А кой не обича десерти с шоколад? А нима има някой, който да откаже не просто десерт, в който присъства шоколад, а десерт, чиято основна съставка е топъл, кадифен шоколад? Да, досетихте се! Ще ви запознаем с изумително вкусното Fondue с шоколад, което е сред най-забележителните и изискани десерти на алпийската кухня.
![[:bg]Фондю със сирене[:en]Fondue with cheese[:]](https://fondue.bg/wp-content/uploads/2017/11/cheese-featured-img-1-250x250.jpg)
Фондю със сирена
Fondue е ястие от традиционната швейцарската кухня, което се приготвя от няколко вида сирена и бяло вино, разтопени в специален съд и консумирани с парчета хляб. Продуктите за приготвянето на ястието са малко, технологията не е сложна, но фондю е изумително вкусно и швейцарците има защо да се гордеят с единственото си национално ястие.