Нашият екип
Fondue

Нашия екип

Менюто и технологията за ресторант Фондю са дело на шеф Франсоа Вилакар, изтъкнат майстор на алпийската кухня в Швейцария.

Под вещите указания на шеф Вилакар, екипът от готвачи в ресторант Фондю създаде пленяваща палитра от вкусни ястия, приготвяни с внимание и професионален усет.

Шеф Мартин Байрев

Шеф Мартин Байрев

Шеф Мартин Байрев започва своята кариера през 2014 г. в САЩ. Две години по-късно се завръща в България и продължава професионалния си път в редица висококатегорийни ресторанти в цялата страна.

Преди 4 години, афинитетът към кулинарията го отвежда в Обединеното Кралство, където усъвършенства уменията си в Sneaton Castle – замък от XIII век. Мартин е единственият чужденец, на когото е гласувано доверие да оглави кухненския екип.

Шеф Мартин Байрев е страстен почитател на здравословното хранене и всичко, което е свързано с природосъобразния начин на живот. При приготвянето на храната той използва основно натурални продукти от региона на Пирин, който е известен с екологичната си чистота. Съхранението и топлинната обработка на продуктите винаги са подчинени на основно правило – максимално запазване на хранителната стойност на използваните продукти и подчертаване на естествения им вкус. Мартин допълва удоволствието от вкусната храна, като експериментира с билки и подправки, набрани в планината, което придава неповторим вкус на ястията му.
Изкушен е и от модерната кухня , което го кара да търси и използва винаги най-новото на технологично ниво.

Шеф Байрев е главен готвач на ресторантите Фондю и Ле Бистро в Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс, където разгръща философията си, че съвременната кухня се гради на най-доброто от традициите и на чистите местни продукти.

Голяма част от гостите на Лъки Банско през зимата са чужденци, които се интересуват от местната кухня. Ястията от региона са част от атрактивното меню на класическия ни ресторант Ле Бистро.
Алпийските специалитети можете да опитате в първия в България и в Банско швейцарски ресторант Фондю – истински луксозен образец на добрите кулинарни традиции в Алпите.

Шеф Мартин Байрев избира да работи в Aparthotel Lucky Bansko SPA & Relax, защото тук той има възможност да твори и да даде най-добро то опита си, натрупан в годините. В кулинарните си търсения той има пълната подкрепа на мениджърите на комплекса.