Консумацията на фондю е свързана с някои основни положения, които няма как да си спестим, в случай че сме решили да си организираме угощение в домашна обстановка. За да сме сигурни, че правилно сме подгряли швейцарското сирене за фондю, на първо място е необходимо да се подсигурим с правилния съд за целта. Със сигурност избягвайте да използвате обикновена тенджера, чието дъно може да се окаже непригодно за подгряване с пламък за по-продължителен период от време. При използване на неподходящ съд, сиренето може да загори и да развали вкуса на цялото ястие. В наши дни има много видове налични сервизи за фондю, вариращи от такива сПовече →

За тези от вас, които не знаят какво представлява фондю, това е вкусно топло ястие, подходящо за студените зимни дни с произход от Алпите.Славата на фондю изживява пик през 70-те години, след което това вкусно швейцарско ястие бива позабравено.Повече →

Швейцария може да ви изненада не само с висок стандарт, красива природа и разнообразна кухня, но и с разнообразието си от алкохолни и коктейлни напитки, някой от които имат не само древна, но и много интересна история.Повече →

Традиционната швейцарска кухня е не само много разнообразна, но и многокултурна. Страната е разделена на 20 кантона и 6 полукантона, всеки от които има свои специалитети, които са силно повлияни от националните кухни на Германия, Франция и Северна Италия.Повече →

1. Каква е историята на ресторант Фондю?  На 15.11.2017 г. в апартхотел Лъки Банско отваря врати нов тематичен ресторант – Фондю, който предлага на своите посетители специалитети от швейцарската кухня в уютна и стилна обстановка.Повече →

Швейцарската кухня, която всички ние свързваме най-често с фондю, раклет и рьощи е много повече от тези няколко ястия. Тя е разнообразна, вкусна и в зависимост от кантона, се усеща влиянието италианската, френската или немската кухня. Прибавете и щипка типична швейцарска креативност и ще получите вкусна селска кухня с елементи на гурме.Повече →

Швейцария е страна с богата и разнообразна кухня, която може да впечатли всеки, който реши да „прескочи” отвъд ястията, които са запазената марка за страната като фондю, раклет и рьощи и опита нещо малко по-различно, но също толкова вкусно като…Повече →

Швейцария е страна, в която билките и подправките са на особена почит. И днес, ако влезете в някой швейцарски дом ще откриете поне няколко вида билки, които домакините отглеждат, за да имат прясна подправка или билка винаги под ръка. Страната е благословена с невероятно красива природа, високи планини, зелени поляни и бистри езера, край които расте голямо многообразие от билки и подправки.Повече →

Франция е необикновена страна, която се слави със своите вкусни супи, ароматни сирена и майсторски приготвени десерти. Никоя друга страна не е белязана така от своите десерти, както Франция. Френските десерти са известни по целия свят и се характеризират с висше кулинарно майсторство. Да умееш да приготвяш френски десерти е просто чест.Повече →