Швейцарското фондю е уникално ястие и това се дължи на първо място на подбора на съставките. Ароматната смес от разтопени сирена вече е намерила много почитатели навсякъде по света. Отлично фондю можете да опитате в специализирания за алпийска кухня ресторант Фондю в Банско. То се приготвя от най-качествените швейцарски сирена. Какво сирене е нужно за приготвянето на перфектно фондю? Класическото фондю се прави от няколко швейцарски сирена с високо качество. Обикновено в специалния съд за приготвяне на фондю, наречен какелон, се разтапят от два до пет вида сирена. От подбора им зависи и вида и вкуса на фондюто, като съществуват различни рецепти. Сред най-използваните сирена

Отношението на французите към храната смело може да се сравни с култ. Французите не просто харесват вкусните ястия, те умеят да ги приготвят виртуозно и това е част от културата на нацията. Кулинарната традиция във Франция е преплетена и с кухните на съседните страни – Швейцария, Испания, Италия. Много френски ястия са популярни навсякъде по света, но това не означава, че познаваме всичките им тайни. Как френската кухня става законодател на модата в кулинарното изкуство? Френската кухня е дала на света много използвани днес кулинарни термини като сос, суфле, майонеза, лангет, гарнитура, ресторант и др. Как обаче се е формирала забележителната кулинарна традиция и кои

Има място в Банско, което ще ви даде усещането, че сте в Алпите. Ресторант Фондю носи духа на Швейцария с неповторимата си атмосфера и страхотна кухня. Курортният град предлага кулинарно преживяване, каквото трудно ще откриете на друго място у нас. Обстановката е предразполагаща, а храната е с истински швейцарски вкус. Уютна обстановка в алпийски стил Ако посетите Банско ще се изненадате приятно от възможността да се насладите и на истинска алпийска кухня. Луксозният ресторант Фондю посреща гостите с елегантна обстановка и изискана кухня. Той е единствен по рода си в известния български планински курорт и се намира в петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс.

Няма начин да не сте чували за фондю, този най-известен представител на швейцарската кухня. Тази вълшебна смес от разтопени сирена набира все повече почитатели поради изключителния й вкус и аромат. Може би не всеки би се решил да опита да приготви швейцарския специалитет вкъщи, но това няма да е сложно, ако вземете идеи от най-добрия фондю ресторант в България. В специализирания за швейцарска кухня ресторант Фондю в Банско знаят всички тайни на известното алпийско блюдо. Какви продукти са ви необходими за фондю със сирена? Известното алпийско ястие представлява гореща смес от разтопени сирена, но това не изчерпва същността на кулинарната швейцарска гордост. То е вкусна

Фондю е чудното кулинарно изобретение на швейцарците, което покори света. Това ястие от разтопени сирена е едновременно просто и изискано. То събира хората около масата, за да се наслаждават на храната и да си общуват. Въпреки че на пръв поглед рецептата за коронното швейцарско изглежда елементарна, всъщност тя крие много тайни – като се почне от комбинацията от сирена и се стигне до особеностите на различните видове фондю. Как едно фермерско ястие става национално блюдо В началото фондюто помагало на фермерските семейства да се изхранват през дългите студени месеци в Алпите, възползвайки се максимално от ограничените си ресурси през зимата. Семейството се събирало около огнището,

Швейцарската кухня носи най-добрите черти на алпийската кулинарна традиция. Коронните й ястия като фондю, раклет, рьощи и други отдавна са надхвърлили пределите на родината си и я прославят навсякъде по света. Затова много почитатели на добрата храна днес си задават въпроса какво прави швейцарската кухня толкова интересна. Характерни особености на швейцарската кухня Швейцарската кухня обикновено включва малко на брой, но много качествени продукти. Тя е питателна и това се дължи на суровата природа в планината и географските особености на региона, в който в миналите времена са живеели предимно фермери, отдалечени на големи разстояния. Затова местните хора през дългите студени месеци са използвали в кухнята си

Швейцарската кухня носи духа на Алпите и се отличава с високото качество на ястията. Някои от тях като фондю и раклет отдавна са се превърнали в кулинарна емблема на страната. Други – като Pastetli и Tartiflette, бързо стават любими на туристите. Най-изисканите и популярни швейцарски специалитети заслужено имат милиони почитатели по света.   Фондю Фондю е най-известният представител на швейцарската кухня. То представлява разтопена на бавен огън смес от сирена, а резултатът е уникален, на което се дължи неговата слава. Най-разпространената легенда за произхода му определя като негови създатели алпийските пастири. Те носели при преходите си в планината най-достъпните храни – сирене и хляб, а

Много хора си задават въпроса дали е редно да си позволят да хапнат нещо между основните хранения и доколко това е вредно. Всъщност, дори е добре приемането на храна да става на по-къси интервали, но в по малки порции.  По-важният въпрос е с какво точно можем да се подкрепим, без да натоварим организма си с излишна храна. Според повечето диетолози, спокойно можем да си позволим здравословни междинни хранения, ако спазваме определени правила.  Възможно ли е здравословните рецепти да бъдат вкусни? Вероятно ви се е случвало между обяда и вечерята да изпитате неустоимо желание да се подкрепите с някаква храна.  В случая е важно да не

Вероятно няма по приятна гледка в горещ ден от изпотена чаша с освежаваща напитка. Разнообразието им е толкова голямо, че можете всеки ден от лятото да пиете плодови и зеленчукови смутита, млечни напитки, шейкове, сокове и други варианти, съдържащи различни комбинации от съставки.   Те са едновременно освежаващи и здравословни и затова са предпочитани от много хора. Млечни напитки Млечните напитки са любими за мнозина, а в топлите сезони те могат да са отлично разхладително средство. Сред най-популярните е студеният, леко посолен айрян, който може да си направим във всеки момент от кисело мляко.  На базата на този много популярен и полезен продукт може да се

Преди Великден швейцарците внимателно планират менюто си за празника. Повечето семейства залагат на традиционните швейцарски храни, но има разнообразие в ястията и десертите според региона.  В същото време има и някои неща, които са задължителни за всеки дом, каквито са боядисаните яйца и шоколадовите зайчета. Едно е сигурно – Великденската трапеза в Швейцария е богата и красива.  Традиционни храни и десерти за празника Боядисаните яйца и в Швейцария са част от празничната украса. Много хора предпочитат естествено боядисаните твърдо сварени яйца. По това време на годината някои швейцарски супермаркети продават торбички с люспи от кафяв лук. Местните хора ги използват, за да боядисват твърдо сварените